Alle begin is moeilijk, dat is voor ieder instrument zo en zeker voor de gitaar. Toch kan je best snel de basis van het gitaarspelen leren en vrienden en bekende verbazen met je vooruitgang. Maar het moet wel leuk zijn om te leren suf toonladders leren en vingeroefeningen doen is niet meer van deze tijd.

Wat heb je nodig

Om te starten met gitaarspelen heb je niet veel nodig, het heeft weinig zin om te starten met een dure elektrische gitaar en grote versterker als je nog geen noot kan spelen.  Een goedkope akoestische gitaar is voor het begin meer als voldoende. Als je nog geen gitaar hebt kunnen we je helpen met de aanschaf of je kan er een direct bij ons bestellen vanaf ongeveer 75 euro. (voor kinderen hebben we ook kleinere modellen). een stemapparaatje of fluitje kan daarbij ook geen kwaad.

Het begin

Tijdens de eerste (gratis!!!) proefles kijken we samen wat je als aankomend gitarist verwacht en welke muziek je uiteindelijk wil maken. Dit is vaak ook het punt om de verwachtingen even goed te zetten, zelfs met les ben je niet binnen een jaar de nieuwe Jimi Hendrix of Eric Clapton. Gitaarleren spelen heeft even tijd nodig. 
Tijdens de lessen richten we ons in eerste instantie op de basis. Akkoorden, techniek, linker- en rechterhand coördinatie enz.  als de basis er is gaan we met de nummers die je zelf uitzoekt aan de gang, zo speel je de muziek die je leuk vind en hou je er lol in.  Ook kunnen we dan de eerste keren proberen om elektrisch te gaan om het gevoel van 120 Watt scheurende gitaren te voelen.

Zeker weten dat je dan verkocht bent. 

2019  Snabbel's Muziek & Studio  globbersthemes joomla templates